Συνδεθείτε μαζί μας

Γαστρεντερικό Σύστημα: ο ρόλος του στην υγεία-η σημασία της διατροφής-η σχέση του με τις ψυχικές νόσους

Ποιος δεν έχει νιώσει πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά του; Ποιος δεν ασχολείται με το βάρος του; Ποιός δεν αναρωτιέται αν η διατροφή του είναι υγιεινή ή επιβλαβής για τον οργανισμό του; Ποιος δεν έχει νιώσει «φούσκωμα» μετά από ένα γεύμα; 

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θα αποσχολήσουν σε λίγες ημέρες τους εθελοντές μας του ενιαίου παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.).

Το πρωϊ της Κυριακής 10 Ιουνίου (11 π.μ.) όσοι βρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης (Φ. Γκινοσάτη 86 & Ν. Πλαστήρα 2) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρείς εξαιρετικούς επιστήμονες που θα ασχοληθούν με το το «Γαστρεντερικό Σύστημα», το ρόλο του στην υγεία και την πρόληψη των νοσημάτων, την σημασία της διατροφής αλλά και την σχέση του Γαστρεντερικού Συστήματος με τα ψυχικά νοσήματα.

Καλεσμένοι του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. θα είναι η Γαστρεντερολόγος-Ενδοσκόπος-Ηπατολόγος και Επιστημονικός Συνεργάτης στην κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» κα Ευαγγελία Σπανού, η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Τμήμα Διατροφής του Γ. Ν. Ν. Ιωνίας «Κωσταντοπούλειο»-Πατησίων κα Μαρία Κωσταντινίδου και η Κλινική ψυχολόγος-Οικογενειακή θεραπεύτρια κα Μαριλένα Καραματσούκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους και στο τέλος θα υπάρχει ένας μικρός μπουφές ώστε όλοι οι φίλοι μας να δοκιμάσουν και στην πράξη όλα εκείνα τα ενδιαφέροντα που θα συζητήσουν με τους ομιλητές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης!