Συνδεθείτε μαζί μας

Ανοσοθεραπεία του καρκίνου: αναζητώντας τα επόμενα όρια

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 η Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, οργανώνει στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Λούρος» μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: “Ανοσοθεραπεία του καρκίνου: αναζητώντας τα επόμενα όρια’’

Τα τελευταία τρία χρόνια η ανοσοθεραπεία έχει μπει στην καθημερινή μας πρακτική και έχει τροποποιήσει την πορεία πολλών νεοπλασμάτων, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δικαιούμαστε να μιλάμε για πρωτόγνωρες ανταποκρίσεις, για αύξηση της συνολικής επιβίωσης, για καλύτερη ποιότητα ζωής και για την μετατροπή γρήγορα εξελισσόμενων νεοπλασιών σε χρόνια νοσήματα. Παράλληλα, η εντυπωσιακή μεταβολή της βιολογικής πορείας νοσημάτων όπως το μελάνωμα και το μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα πνεύμονος για πολλούς ασθενείς έχει δημιουργήσει ελπίδα για επέκταση της ανοσοθεραπείας σε συνδυασμούς ακόμα και σε ανθεκτικούς όγκους. Γενικά η Ογκολογία σήμερα είναι ένα διαφορετικό πεδίο μετά την εισαγωγή της ανοσοθεραπείας. 

Σε κάθε βήμα της Ογκολογίας η ουσιαστική πρόοδος έρχεται πάντοτε ξεπερνώντας εμπόδια και με ένα κόστος. Για να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη πρέπει να τα ισορροπήσουμε με την επίδραση της ανοσοθεραπείας στα φυσιολογικά συστήματα. Αυτό γίνεται μόνο με κλινική επαγρύπνηση, ιατρική ακριβείας για να διατηρήσουμε την ισορροπία τοξικού και θεραπευτικού αποτελέσματος. 

Συνεπώς, οφείλουμε να διαχειριστούμε με επιτυχία και τις νέες ανεπιθύμητες ενέργειες που προκύπτουν από την χορήγηση της ανοσοθεραπείας. Η έγκαιρη αναγνώριση τους αλλά και η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τους, που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα αυτή την πολλά υποσχόμενη θεραπεία, απαιτεί την συνεργασία πολλών ειδικοτήτων σε μία ενιαία θεραπευτική ομάδα. 

Η Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας περιμένει να ανταλλάξουμε τις γνώσεις, τις εμπειρίες μας αλλά και τους προβληματισμούς μας για την διαχείριση της τοξικότητας, για την βέλτιστη διάρκεια χορήγησης της αλλά και για το μέλλον της ανοσοθεραπείας. 

Στόχος της ημερίδας είναι τόσο οι διοργανωτές όσοι και όλοι όσοι θα συμμετέχουν να αναζητήσουν μαζί τα επόμενα όρια στην θεραπεία του καρκίνου, έχοντας πάντα ως στόχο την εξατομικευμένη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενή.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!