Συνδεθείτε μαζί μας

Έφυγε ο καθηγητής Νίκος Χούλης

Φτωχότερος είναι ο φαρμακευτικός κόσμος και όχι μόνο, έπειτα από τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή Φαρμακευτικής Νίκου Χούλη.

O Ομότιμος καθηγητής Φαρμακευτικής Nικόλαος Χούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Το 1958 αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δύο χρόνια μετά συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Chelsea School of Pharmacy στο Λονδίνο με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Από το 1965 έως το1979, διετέλεσε καθηγητής Φαρμακευτικής στα Πανεπιστήμια του Χιούστον και της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ (Medical Center).

Επέστρεψε στην Ελλάδα και κατέλαβε θέση τακτικού καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας στο Τμήμα της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, όπου διετέλεσε και πρόεδρος για οκτώ χρόνια.

Από το 1973 έως το 1987, υπήρξε σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization,WHO) σε θέματα φαρμάκων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και ρόλο συμβούλου στο υπουργείο Υγείας της Ελλάδας.

Θήτευσε επί είκοσι δυο χρόνια (1980 - 2002) ως πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας (ΕΦΕ).

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 24 βιβλία και κεφάλαια βιβλίων, καθώς και 160 επιστημονικές εκδόσεις, ενώ έχει τιμηθεί δύο φορές (τα έτη 1966 και 1971) με το Lederle Pharmacy Faculty Award.

Εκτός των άλλων, ήταν τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ενώ διετέλεσε αρκετά έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαπνιστικής Εταιρείας, συνέβαλλε σε διεθνές Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο στη διαμόρφωση μιας νέας αντικαπνιστικής πολιτικής και στη χώρα μας.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου, εκφράζει με οδύνη τα συλληπτήρια της σε όλα τα μέλη της οικογένειας του, τους συγγενείς και τους φίλους του.