Συνδεθείτε μαζί μας

«Όνειρο ή εφιάλτης;» …στα Ιωάννινα!

Μια ακόμη «αναζήτηση» στον χώρο του βιβλίου οργανώνουν οι εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα Ιωάννινα.Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 (ώρα 12:00 το μεσημέρι), στο Ξενοδοχείο «Lake Spirit» (Χατζή-Πελλερέν 3Α) φιλοξενούν τον έγκριτο νομικό, οικονομολόγο και πολιτικό Σταύρο Γ. Καρβούνη που θα παρουσιάσει το εμπεριστατωμένο βιβλίο του με τίτλο «Όνειρο ή εφιάλτης;». Το βιβλίο ανατοποθετεί το ζήτημα της οικονομίας υπό πολιτικούς όρους και αντιμετωπίζει σπουδαία, ακανθώδη και κεφαλαιώδη ζητήματα πολιτικής οικονομίας του ελληνικού χρέους.

Για την παρουσίαση, εκτός από τον συγγραφέα, έχουν «επιστρατευθεί» η Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ομότιμη καθηγήτρια παθολογικής ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Νίκη Αγνάντη, ο Εκπαιδευτικός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Καραμπίνας και ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, Χημικός Μηχανικός κ. Αθανάσιος-Καίσαρ Μωρογιάννης

Καλό διάβασμα στους Ηπειρώτες φίλους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

 

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ «ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΡΒΟΥΝΗ

Στις οικογένειες τα βράδια οι παλιοί μάς αφηγούνται για ανθρώπους χαρούμενους, ευτυχισμένους! Την Πρώτη Ιανουαρίου του καινούργιου χρόνου εμείς ακόμη θα ταξιδεύουμε. Ο καπετάνιος τού από καιρό αγνοούμενου πλοίου «Η Πατρίς», ψυχρός, απόμακρος, αποφασισμένος, έδινε εντολές, χωρίς να σηκώνει αντιρρήσεις. Συνεχίζουμε το ταξίδι, φώναξε δυνατά! Για πού; Ρωτήσαμε χαμένοι στο μεγάλο πέλαγος. Όταν φτάσουμε, θα δούμε, απάντησε κατεβαίνοντας βιαστικά στην καμπίνα του. Εκεί, καθισμένος στο γραφείο του, με τρεμάμενο χέρι, φοβισμένος από τα τρομερά γεγονότα που συνέβαιναν, έγραψε: Πρώτη του Χρόνου. Συναντήσαμε μια υπέροχη χώρα λουσμένη στο φως, απλωμένη στο καταγάλανο πέλαγο. Είδαμε ανθρώπους χαρούμενους, ευτυχισμένους. Είδαμε έναν άλλο κόσμο, μια άλλη εποχή. Το πλήρωμα μου ζήτησε να αποβιβαστεί. Αρνήθηκα. Μπορεί πραγματικά να είδαμε αυτή τη χώρα, μπορεί και να μας φάνηκε μόνο. Εμείς, όμως, συνεχίζουμε να πλέουμε. Για πού, δεν ξέρουμε!

Σταύρος Καρβούνης