Συνδεθείτε μαζί μας

«Παρ' όλα αυτά» - Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο!

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Γεωργία Μαυραγάνη  παρουσιάζουν μια παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο.  Εννέα γυναίκες που έζησαν την ασθένεια ανεβαίνουν στη σκηνή για να μοιραστούν με το κοινό  την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους.  Στόχος της παράστασης είναι να μιλήσει ανοιχτά για την ασθένεια και τον πόνο της, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και στο κοινό μέσω της τέχνης, να μετατρέψουν την δύσκολη αυτή εμπειρία σε δημιουργία και ομορφιά.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την υποστήριξη  των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου, υπό την επιστημονική ευθύνη του Ιωάννη Ντίνου, Κλινικού Ψυχολόγου.

Οι πρωταγωνίστριες της παράστασης στα γραφεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Στην σχετική συνέντεξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος  Φιλόπουλος αναφέρθηκε στην  πρωτοποριακή για τη χώρα μας θεατρική  παράσταση, που στόχο έχει να αναδείξει το ταξίδι των ασθενών μέσα από τη νόσο του καρκίνου, έτσι ώστε με τη βοήθεια της καλλιτεχνικής παρέμβασης της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας κ. Γ. Μαυραγάνη, να δώσει το ερέθισμα στους θεατές να βιώσουν και να μεταλλάξουν  τις προκαταλήψεις και τους φόβους τους, σε συναισθήματα ανάτασης  της καθημερινής ζωής τους.

Η Σκηνοθέτης της παράστασης κ. Γεωργία Μαυραγάνη από την πλευρά της αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της δημιουργίας μιας παράστασης με το θέμα αυτό, η οποία σε οδηγεί  κάτω από τέτοιες συνθήκες να δεις τη ζωή σου με ένα διαφορετικό τρόπο. Οι γυναίκες με σοβαρότητα, τόλμη αλλά και με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο εντάχθηκαν σ’ αυτή την παράσταση με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. Είναι οι μαρτυρίες τους, οι ιστορίες τους όπως τις έχει βιώσει η κάθε μία ξεχωριστά.  Η παράσταση έχει αρκετά στοιχεία του θεάτρου – ντοκουμέντο. Είναι μια παράσταση καλλιτεχνικών αξιώσεων που καταφέρνει μέσα από την τέχνη να μετατρέψει κάτι δυσάρεστο,  δύσκολο και βαρύ σε κάτι πολύ όμορφο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος

 

Η Σκηνοθέτης της παράστασης κ. Γεωργία Μαυραγάνη

 

Ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε. κ. Ιωάννης Ντίνος

Ο κ. Ντίνος ως Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) σημείωσε η παράσταση είναι αποκορύφωμα μιας δράσης που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και εντάσσεται στα πλαίσια των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της Ε.Α.Ε. για ασθενείς που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου. Ενώ συμπλήρωσε ότι, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα, είναι να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ασθένεια συνδέεται με τη ζωή και οι ασθενείς να ξαναπιάσουν το νήμα της ζωής με διαφορετικούς όρους. Η παράσταση έχει ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα και μας ενδιαφέρει η συνέχεια αυτού του προγράμματος. 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου στο video που ακολουθεί:

  • Συμμετέχουν: Καλλιόπη Γανιάρη,  Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ,  Φωτεινή Χάψα Τζένη Δούπη.
  • Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη
  • Βοηθοί σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν, Δανάη Σπηλιώτη
  • Σκηνογραφική επιμέλεια: Άρτεμις Φλέσσα, Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
  • Φωτογραφίες-Βίντεο: Χριστίνα Ζαχοπούλου, Χάρης Ακριβιάδης

Η δράση είναι καθ’ολοκλήρου παραγωγή της Ε.Α.Ε., με την ευγενική υποστήριξη του Θεάτρου «Από μηχανής».

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, και τις Παρασκευές 2/3, 9/3, 16/3, 23/3 2018, στο  «Από μηχανής θέατρο»  Ακαδήμου 13, Αθήνα 104 36, Ώρα: 17:30

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ.  ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 210-38.26.600, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  9πμ-5μμ

Για την υποστήριξη της Ε.Α.Ε. θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να εγγραφούν μέλη, ή να προσφέρουν μια μικρή οικονομική δωρεά.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK