Συνδεθείτε μαζί μας

«Νόσος Alzheimer: Που Βρισκόμαστε Σήμερα»

Σήμερα, 4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική πάσχουν από Alzheimer, με αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία και στην Ελλάδα.

Τα ανοϊκά σύνδρομα δεν οφείλονται μόνο στην ηλικία αλλά υπάρχουν διάφοροι άλλοι παράγοντες, γενετικοί, ιογενείς, ανοσολογικοί αλλά και περιβαλλοντικοί, όπως το επίπεδο μόρφωσης, η σωματική άσκηση και η αντίδραση στο stress, οι οποίοι ενοχοποιούνται στην παθογένεια της νόσου. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να ωφελήσει τον ασθενή επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου με τελικό όφελος στην ποιότητα ζωής του ασθενούς και της οικογένειας του ή και αναστρέφοντας ακόμη και το αίτιο του ανοϊκού συνδρόμου στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό.

Αυτό είναι το αντικείμενο της εισήγησης του Ομότιμου Καθηγητή Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Αλέξανδρου Παπαδημητρίου στην πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη που οργανώνει, στο πλαίσιο του Δ' Κύκλου Διαλέξεων, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2019 (ώρα 19:00) στην Πλάκα (οδός Ηπίτου 17β). 

Υπό τον γενικό τίτλο η «Νόσος Alzheimer: Που Βρισκόμαστε Σήμερα» η παρουσίαση του κ. Παπαδημητρίου φιλοδοξεί να περιγράψει αναλυτικά τα συμπτώματα, τη διάγνωση, την πορεία αλλά και τη θεραπεία της νόσου.

Η διάλεξη οργανώνεται και απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε επαγγελματίες υγείας, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Όσοι θα την παρακολουθήσουν μπορούν να παραλάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά από σχετικό αίτημα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Άννα Τζώρτζη, Συντονίστρια Προγράμματος Διαλέξεων και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του IPH, ACG atzortzi@acg.edu ή στο Τμήμα Επικοινωνίας iph@acg.edu.