Συνδεθείτε μαζί μας

«ΑΥΤΟΨΙΕΣ» κατά του Καρκίνου!

Στον τηλεοπτικό σταθμό «FLASH TV» με συνέντευξη του Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελου Φιλόπουλου στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΕΣ» του Κωσταντίνου Μαυρίδη κορυφώθηκε η πρόσφατη δέσμη πρωτοβουλιών μας στην Δυτική Μακεδονία.

Με το θέμα της αντιμετώπισης του καρκίνου στο επίκεντρο της εκπομπής ο κ. Φιλόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την διαδρομή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας από το 1958 που ιδρύθηκε, την πολύπλευρη προσφορά της αλλά και τα διδάγματα και τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν μετά από 60 χρόνια δράσης.

Αναφερόμενος στους σημερινούς στόχους και τις προοπτικές οριοθέτησε τρεις βασικούς άξονες για τις προσεχείς πρωτοβουλίες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας: Tην κατανόηση από όλους των μηνυμάτων της πρόληψης, την ενίσχυση της έγκαιρης διάγνωσης και την προώθηση της στήριξης στον ασθενή που πάσχει.

Ο κ. Φιλόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στα ελπιδοφόρα σημάδια και τις προοπτικές για τις νέες θεραπείες που σταδιακά καθιστούν τον καρκίνο από μια θανατηφόρο νόσο σε μια χρόνια ασθένεια που αντιμετωπίζεται όλο και πιο συχνά επιτυχώς. Τόνισε βέβαια την ανάγκη της προστασίας από φήμες για δήθεν «θαυματουργές» θεραπείες αλλά και συνομοσιολογικές διαδόσεις που κάθε άλλο παρά προσφέρουν στον ασθενή.

Από την συζήτηση βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στα προβλήματα που ταλανίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στην περίοδο οικονομικής δυσπραγίας που διανύει η πατρίδα μας. Όπως εξήγησε ο κ. Φιλόπουλος, παρά τα οικονομικά προβλήματα, υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια εξορθολογισμού. Εκτός από τον περιορισμό ανώφελων δαπανών, αναγκαία είναι η διακοπή της «αιμοραγίας» που προκαλείται με την φυγή της νέας γενιάς επιστημόνων στο εξωτερικό αλλά και η ορθότερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού. 

Εξίσου πολύτιμη για την στήριξη του συστήματος υγείας είναι και η κινητοποίηση όλων όσων έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στα πλαίσια του εθελοντισμού. Η υγεία κατέληξε ο κ. Φιλόπουλος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτείας και δεν μπορούμε να την αφήσουμε να καταρρεύσει.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: