Συνδεθείτε μαζί μας

Αντιμετωπίζοντας και προλαμβάνοντας τη βία απέναντι στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία

Η έλλειψη επαρκούς προσωπικού των Δημόσιων Νοσοκομείων σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό ασθενών που προσέρχονται και νοσηλεύονται σε αυτά, ειδικά τις ημέρες των εφημεριών, η πολύωρη αναμονή μέχρι την εξυπηρέτηση του ασθενούς και η κλιμάκωση της αγωνίας τόσο του ιδίου όσο και των συνοδών προσώπων είναι γεγονότα που αναπόφευκτα πολλές φορές οδηγούν σε ένταση, εκνευρισμό, διαπληκτισμούς και επιθετικές συμπεριφορές απέναντι στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, με την παρουσίαση ειδικών Πρωτοκόλλων και Εργαλείων διαχείρισης του θυμού, των συγκρούσεων και των επιθετικών συμπεριφορών των ασθενών επιχειρεί να προσεγγίσει το σεμινάριο που οργανώνει, στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης  Akeso, το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών (Γ.Α.Ο.Ν.Α.) «Ο Άγιος Σάββας». 

To Σεμινάριο έχει τίτλο “Αντιμετωπίζοντας και προλαμβάνοντας τη βία απέναντι στους Εργαζόμενους στα Νοσοκομεία” και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13.00-17.00.

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  1. Πρωτόκολλο σχετικά με το πώς να αντιμετωπίζετε ένα εκνευρισμένο άτομο-τεχνικές για να ηρεμείτε τον ασθενή.
  2. Τεχνικές αποκλιμάκωσης «συγκρούσεων»: η ικανότητα να οργανώνετε τις σκέψεις σας και να απαντάτε ψύχραιμα. Είναι αποτελεσματικές τεχνικές χαλάρωσης έντονων καταστάσεων, που μπορούν να συμβάλλουν στο να αποφευχθεί πιθανή κρίση.
  3. Έμφυτη προκατάληψη: Έχει να κάνει με συμπεριφορές ή στερεότυπα που έχουμε απέναντι σε άτομα και που επηρεάζουν την κατανόησή μας, τις πράξεις μας και τις αποφάσεις μας σε υποσυνείδητο επίπεδο.
  4. «Άλλαξε τη νοοτροπία θύματος σε νοοτροπία νικητή»

Η είσοδος στο Σεμινάριο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και στο τέλος θα χορηγηθεί ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ